Соціально-психологічні наслідки перебування в полоні - Доценко, В. В.; Dotsenko, V. V.; Вікторія Доценко (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 285-287, 2024)
Здійснено аналіз психологічних чинників, що впливають на рівень травматизації людей, які перебувають у полоні. Виокремлено низку соціально-психологічних наслідків для психіки і поведінки людей як і мають досвід перебування в полоні.

An analysis of psychological factors affecting the level of traumatization of people in captivity was carried out. A number of socio-psychological consequences for the psyche and behavior of people who have the experience of being in captivity are singled out.

Осуществлен анализ психологических факторов, влияющих на уровень травматизации находящихся в плену людей. Выделен ряд социально-психологических последствий для психики и поведения людей так же имеющих опыт пребывания в плену.
Keywords: соціально-психологічні наслідки; війна; полон; звільнення з полону; травма; socio-psychological consequences; war; captivity; release from captivity; trauma; социально-психологические последствия; война; плен; освобождение из плена