The basics of organising the defence of national interests of Ukraine - Shomakhova, V. D.; Шомахова, В. Д. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 234-235, 2025)
Відзначено, що актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони України вимагають комплексного підходу, включаючи і культурні, і економічні, і політичні аспекти. Лише за умови активної участі суспільства, держави та міжнародних партнерів можна забезпечити стабільність і безпеку в Україні.

It was noted that the current issues of development of the security and defense sector of Ukraine require a comprehensive approach, including cultural, economic, and political aspects. Only with the active participation of society, the state, and international partners can stability and security in Ukraine be ensured.
Keywords: сектор безпеки і оборони; Україна; національна безпека; захист національних інтересів; security and defense sector; Ukraine; national security; protection of national interests