Особливості суб’єктивних ознак завідомо неправдивого показання свідка - Якимовський, Л. Л.; Yakymovskyi, L. L. (Форум права. – 2012. – № 4. – С. 1097-1102, 2012)
Розглянуто проблеми реалізації ст.384 КК України в частині притягнення до кримінальної відповідальності свідка за дачу ним завідомо неправдивого показання. Деталізовано особливості суб’єктивної сторони даного складу злочину, і запропоновано шляхи вирішення проблемних питань.

In article problems of realization of clause 384 of the Criminal code of Ukraine regarding attraction at the criminal liability of the witness for a summer residence by it obviously false testimonies are considered. It is detailed features of the subjective party of the given structure of a crime, and it is offered to a way of the decision of problem questions.

Рассмотрены проблемы реализации ст.384 Уголовного кодекса Украины в части привлечения к уголовной ответственности свидетеля за дачу им заведомо ложных показаний. Детализированы особенности субъективной стороны данного состава преступления, и предложено пути решения проблемных вопросов.
Singularities of Subjective Meanings Certainly False Indications of the Witness
Особенности субъективных значений заведомо ложных показаний свидетеля
Якимовський, Л. Л. Особливості суб’єктивних ознак завідомо неправдивого показання свідка [Електронний ресурс] / Л. Л. Якимовський // Форум права. – 2012. – № 4. – С. 1097-1102. – Режим доступу: http://arhive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2012-4/12jllnpc.pdf.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальна відповідальність; уголовная ответственность; criminal liability; свідок; свидетель; witness; неправдиві свідчення; ложные показания; false indications; завідомо неправдиве показання; заведомо ложное показание; субъект преступления; суб'єкт злочину; subject of crime