Удосконалення іншомовної компетентності курсантів з використанням інтерактивних засобів навчання - Коршенко, А. Є.; Korshenko, A. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8479-1791; Іванова, І. Л.; Ivanova, I. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7089-9360 (Мовна освіта як чинник підготовки сучасних фахівців: лінгвістичний та методологічний аспекти: Тези доповідей Міжвузівського науково-методичного семінару, м. Харків, 28 січ. 2020 р. – Харків, 2020 – С.22-25, 2020)
В статті надано одну з класифікацій життєвих умінь. Показано як розвивати ці життєві вміння в аудиторії і поза її межами. Згадано про те, що виховна функція мови сприяє формуванню гармонійно розвиненої людини, а процес навчання є процесом спільної діяльності того, хто вчить, і того, хто навчається. Зазначено, що для засвоєння знань достатньо передати інформацію від викладача до курсанта вербальним способом, а компетентність формується і вдосконалюється тільки під час діяльності, зокрема мовленнєвої.
Коршенко, А. Є.Удосконалення іншомовної компетентності курсантів з використанням інтерактивних засобів навчання // Тези доповідей Міжвузівського науково-методичного семінару «Мовна освіта як чинник підготовки сучасних фахівців: лінгвістичний та методологічний аспекти» 28 січня 2020 року – Харків: Національна академія Національної гвардії України, 2020 – С.22-25
Keywords: професійна компетентність; життєві вміння; розумова діяльність; professional competence; мовленнєва діяльність; культурне міжетнічне порозуміння; комунікативна компетенція; ключові навички; life skills; профессиональная компетентность; mental activity; speech activity; cultural interethnic understanding; communicative competence; key skills; жизненные умения; умственная деятельность; речевая деятельность; культурное межэтническое согласие; коммуникативная компетенция; ключевые навыки