Негативні соціальні чинники, які впливають на рівень розвитку здібностей соціального інтелекту поліцейських, та можлива профілактика їх виникнення - Харченко, С. В.; Kharchenko, S. V.; Svitlana Kharchenko (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 290-293, 2019)
Визначено соціальні чинники, які негативним чином впливають на рівень розвитку здібностей соціального інтелекту особистості поліцейського на різних етапах професійного становлення. Запропоновано заходи різного рівня з метою протидії негативним впливам на соціальний інтелект поліцейського.

Social factors that negatively affect the level of development of social intelligence abilities of a police officer at various stages of professional formation are identified. Measures of various levels are proposed in order to counteract the negative effects on the social intelligence of the police officer.

Определены социальные факторы, негативным образом влияющие на уровень развития способностей социального интеллекта личности полицейского на разных этапах профессионального становления. Предложены меры разного уровня с целью противодействия негативным влияниям на социальный интеллект полицейского.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; поліцейський; policeman; полицейский; соціальний інтелект; social intelligence; социальный интеллект; соціальні чинники; social factors; социальные факторы