Міжнародні стандарти відновного правосуддя в Україні - Горобець, Н. О.; Horobets, N. O.; Наталія Горобець (Права людини в Україні: минуле, сьогодення, майбутнє : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 10 груд. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 261-262, 2021)
Наголошено, що для досягнення європейських стандартів відновного правосуддя щодо неповнолітніх потрібно удосконалити механізми відновного правосуддя щодо неповнолітніх, яке в Україні має обмежений характер. Це безумовно буде сприяти мінімізації рецедивів серед неповнолітніх, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення.

It was emphasized that in order to achieve European standards of restorative justice for minors, it is necessary to improve the mechanisms of restorative justice for minors, which in Ukraine is of a limited nature. This will certainly contribute to the minimization of recidivism among minors suspected of committing a criminal offense.

Отмечено, что для достижения европейских стандартов восстановительного правосудия в отношении несовершеннолетних нужно усовершенствовать механизмы восстановительного правосудия в отношении несовершеннолетних, которое в Украине носит ограниченный характер. Это, безусловно, будет способствовать минимизации рецедивов среди несовершеннолетних, подозреваемых в совершении уголовного правонарушения.
Keywords: міжнародні стандарти; відновне правосуддя; неповнолітні; ресоціалізація; international standards; restorative justice; juveniles; resocialization; международные стандарты; восстановительное правосудие; несовершеннолетние; ресоциализация