Особливості соціальної роботи із сім’ями, дітьми та молоддю в умовах воєнного стану - Вінцук, В. В.; Vintsuk , V. V.; Вінцук, О. А.; Vintsuk , O. A. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 185-187, 2023)
Розглянуто соціальні послуги за державними стандартами, які надаються сім’ям та особам, які потребують допомоги. До них відносяться: соціально-психологічна підтримка; зміцнення внутрішніх сімейних відносин та сімейних цінностей; підвищення батьківського потенціалу; запобігання та протидію домашньому насильству; соціальну адаптацію; популяризацію сімейних форм виховання; профілактику соціального сирітства; популяризацію здорового способу життя та інше.

Social services according to state standards, which are provided to families and persons in need of assistance, are considered. These include: social and psychological support; strengthening of internal family relations and family values; increasing parental potential; prevention and countermeasures against domestic violence; social adaptation; popularization of family forms of education; prevention of social orphanhood; popularization of a healthy lifestyle and others.

Рассмотрены социальные услуги по государственным стандартам, которые предоставляются семьям и нуждающимся в помощи. К ним относятся: - социально-психологическая поддержка; укрепление внутренних семейных отношений и ценностей; повышение родительского потенциала; предотвращение и противодействие домашнему насилию; социальную адаптацию; популяризацию семейных форм воспитания; профилактику социального сиротства; популяризацию здорового образа жизни и прочее.
Keywords: соціальна політика; social policy; социальная политика; соціальна робота; social work; социальная работа; воєнний стан; martial law; военное положение