Особливості емоційного інтелекту злочинців з різним рівнем усвідомлення вини - Греса, Н. В.; Hresa, N. V. (Вісник Національного університету оборони України. - 2012. - Вип. 3(28). - С. 182-186, 2012)
Наголошено, що емоційний компонент є елементом будь-якого свідомо-вольового діяння людини, у тому числі і злочинного акту. Розгляд емоційної сторони скоєного діяння дозволяє більш глибоко зрозуміти мотиви цього діяння, спрямованість наміру, причини недбалості й таким шляхом більш глибоко з'ясувати характер вини особистості в даному злочині. Наведено аналіз особливостей емоційного інтелекту злочинців з різним рівнем усвідомлення вини.

It is emphasized that the emotional component is an element of any conscious and volitional action of a person, in the volume including a criminal act. Consideration of the emotional side of the committed act allows for a deeper understanding the motives of this action, the direction of the intention, the causes of negligence and in this way more deeply to find out the nature of the individual's guilt in this crime. An analysis of features is provided emotional intelligence of criminals with different levels of awareness of guilt.

Отмечено, что эмоциональный компонент является элементом любого сознательно-волевого действия человека, в том числе числе и преступного акта. Рассмотрение эмоциональной стороны совершаемого деяния позволяет более глубоко понять мотивы этого деяния, направленность умысла, причины халатности и таким путем более глубоко выяснить характер вины личности в данном преступлении. Приведен анализ особенностей эмоционального интеллекта преступников с разным уровнем осознания вины.
Keywords: емоційний інтелект; emotional intelligence; эмоциональный интеллект; злочинець; offender; преступник; усвідомлення вини; awareness of guilt; осознание вины