Проблемні питання гендерної рівності у сфері охорони праці - Петровська, С. А.; Petrovska, S. A.; Ніколенко, І.; Nikolenko, I. (Гендерна політика в умовах воєнного стану: правовий вимір : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2023 р.). – Одеса : Юридика, 2023. – С. 140-142, 2023)
Проблематика гендерного балансу є досить актуальною та розповсюдженою в Україні. Дане питання розглядається науковцями та має не тільки теоретичне, а й практичне значення. У сфері охорони праці досить часто відбувається певний дисбаланс щодо роботи чоловіків та жінок, призначення їх на різного роду посади. З введенням воєнного стану на території України розгляд питання щодо гендерної нерівності у сфері охорони праці досить посилився.

The issue of gender balance is quite relevant and widespread in Ukraine. This issue is considered by scientists and has not only theoretical, but also practical significance. In the field of labor protection, quite often there is a certain imbalance in the work of men and women, their appointment to various positions. With the introduction of martial law on the territory of Ukraine, consideration of the issue of gender inequality in the field of labor protection has intensified.

Проблематика гендерного баланса достаточно актуальна и распространена в Украине. Данный вопрос рассматривается учеными и имеет не только теоретическое, но и практическое значение. В сфере охраны труда довольно часто происходит определенный дисбаланс относительно работы мужчин и женщин, назначение их на разного рода должности. С введением военного положения на территории Украины рассмотрение вопроса о гендерном неравенстве в сфере охраны труда достаточно усилилось.
Keywords: Україна; охорона праці; ґендер; умови воєнного стану; occupational health; gender; martial law conditions; Ukraine; охрана труда; гендер; условия военного положения; Украина