Роль ОБСЄ у вирішенні російсько-українського збройного конфлікту - Войціховський, А. В.; Voitsikhovskyi, A. V.; Будусь, О. І.; Budus, O. I.; Андрій Войціховський (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 48-50, 2024)
Констатовано, що діяльність Організації з безпеки і співробітництва в Європі у контексті російсько-українського конфлікту, розпочатого у 2014 р., є вкрай важливою для забезпечення миру та безпеки в Україні. Хоча організація стикається з різними викликами, такими як відсутність єдності держав-учасниць, технічні та фінансові труднощі, вона все ж таки продовжує дійснювати моніторинг і підтримувати діалог між конфліктуючими сторонами.

It was stated that the activities of the Organization for Security and Cooperation in Europe in the context of the Russian-Ukrainian conflict that began in 2014 are extremely important for ensuring peace and security in Ukraine. Although the organization faces various challenges, such as the lack of unity of the participating states, technical and financial difficulties, it nevertheless continues to monitor and support dialogue between the conflicting parties.

Констатировано, что деятельность Организации по безопасности и сотрудничеству в Европе в контексте российско-украинского конфликта, начатого в 2014 г., крайне важна для обеспечения мира и безопасности в Украине. Хотя организация сталкивается с разными вызовами, такими как отсутствие единства государств-участников, технические и финансовые трудности, она все же продолжает вести мониторинг и поддерживать диалог между конфликтующими сторонами.
Keywords: ОБСЄ; Організація з безпеки і співробітництва в Європі; російсько-український збройний конфлікт; моніторинг; документування порушення прав людини; Organization for Security and Cooperation in Europe; Russian-Ukrainian armed conflict; monitoring; documentation of human rights violations; Организация по безопасности и сотрудничеству в Европе; российско-украинский вооруженный конфликт; мониторинг; документирование нарушений прав человека