Проблеми юридичної відповідальності роботодавців та шляхи їх вирішення - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Сучасні тенденції забезпечення гендерного балансу в умовах євроінтеграції: зб. матеріалів інформ.-просвіт. форуму. (м. Кропивницький, 17 берез. 2023 р.) / Донецьк. держ. ун-т внутр. справ. – Кропивницький: ДонДУВС, 2023. – С. 173-177, 2023)
Зазначено, що особливого значення набуває питання відповідальності роботодавців, як важливої гарантії трудових і тісно пов’язаних із ними прав і законних інтересів найманих працівників.

It is noted that the issue of employers' responsibility is gaining particular importance as an important guarantee of labor and closely related rights and legitimate interests of employees.

Отмечено, что особое значение приобретает вопрос ответственности работодателей как важной гарантии трудовых и тесно связанных с ними прав и законных интересов наемных работников.
Keywords: трудове право; трудові правовідносини; Україна; юридична відповідальність роботодавця; роботодавець; порушення прав працівників; трудовые правоотношения; labor relations; работодатель; employer; legal responsibility of the employer; юридическая ответственность работодателя