Правотворчість в умовах апроксимації законодавства України до норм ЄС - Расторгуєва, Н. О.; Rastorhuieva, N. O. (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 129-131, 2024)
Зазначено, що в умовах адаптації законодавства України до європейських стандартів особливе значення набуває забезпечення відповідності правотворчої діяльності України принципам і нормам, закріпленим у праві Європейського Союзу. Це передбачає, зокрема, наближення вітчизняного законодавства до acquis communautaire — сукупності законодавчих норм ЄС, що охоплює правові акти, рішення та директиви, які визначають єдині підходи до регулювання основних сфер суспільного життя.

It is noted that in the context of adapting Ukrainian legislation to European standards, ensuring compliance of Ukraine's lawmaking activities with the principles and norms enshrined in European Union law is of particular importance. This involves, in particular, the approximation of domestic legislation to the acquis communautaire — a set of EU legislative norms that includes legal acts, decisions, and directives that define unified approaches to regulating the main spheres of public life.

Отмечено, что в условиях адаптации законодательства Украины к европейским стандартам особое значение приобретает обеспечение соответствия правотворческой деятельности Украины принципам и нормам, закрепленным в праве Европейского Союза.
Keywords: Україна; правотворча діяльність; Європейський Союз; acquis communautaire; адаптація законодавства; Ukraine; law-making activity; European Union; adaptation of legislation