Про удосконалення законодавства України щодо застосування заходів відповідальності за порушення сімейних прав та інтересів - Єфремова, І. О.; Yefremova, I. О.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2542-6812 (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.) . – Харків : ХНУВС, 2017. – C. 310-312, 2017)
У тезах доповіді зроблено акцент на важливості застосування заходів відповідальності у механізмі захисту сімейних прав та інтересів учасників сімейних правовідносин. Зазначено, що удосконалення цивільного законодавства України сприятиме реальному забезпеченню прав учасників сімейних правовідносин.

В тезисах доклада сделан акцент на важности применения мер ответственности в механизме защиты семейных прав и интересов участников семейных правоотношений. Отмечено, что совершенствование гражданского законодательства Украины будет способствовать реальному обеспечению прав участников семейных правоотношений.
Єфремова, І. О. Про удосконалення законодавства України щодо застосування заходів відповідальності за порушення сімейних прав та інтересів / Ірина Олексіївна Єфремова // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ; Харк. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України». – Харків : ХНУВС, 2017. – C. 310-312.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Сімейне право. Family law. Семейное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; сімейно-правова відповідальність; семейно-правовая ответственность; family and legal liability; удосконалення законодавства; усовершенствование законодательства; perfection of legislation; порушення сімейних прав та інтересів; нарушение семейных прав и интересов