Державотворча еліта: головні відмінності - Саппа, М. М.; Sappa, M. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2242-1004 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 326 - 330, 2006)
Аналізується елітний прошарок людей, які завдяки контролю над ключовими ресурсами і своєму становищу у суспільстві концентрують в своїх руках владу і управляють суспільством, діяльність представників якого спрямована (в тій чи іншій мірі) на творення і розвиток держави та права. Розглядається кілька дефініцій певних елітних груп. Анализируется элитный слой людей, которые благодаря контролю над ключевыми ресурсами и своему положению в обществе концентрируют в своих руках власть и управляют обществом, деятельность представителей которого направлена (в той или иной степени) на создание и развитие государства и права. Рассматривается несколько дефиниций определенных элитных групп. It analyzes the elite layer of people who, through control over key resources and their position in society, concentrate in their own hands the power and control the society, whose activity of representatives is directed (in one way or another) to the creation and development of the state and law. Several definitions of certain elite groups are considered.
Саппа, М. М. Державотворча еліта: головні відмінності / М. М. Саппа // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 326 - 330
Keywords: державотворча еліта; государственно-строительная элита; національна еліта; национальная элита; державно-правове мислення; государственно-правовое мышление; суспільство; общество