Департамент муніципальної поліції Естонської Республіки як суб’єкт реалізації правоохоронної функції держави - Чумак, В. В.; Chumak, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6171-2250 (Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2017. – № 4. - С.138-142, 2017)
Охарактеризовано адміністративно-правові засади діяльності Департаменту муніципальної поліції Естонської Республіки як суб’єкта реалізації правоохоронної функції держави. Особливу увагу приділено з’ясуванню своєрідності правової природи означеної інституції. Також обґрунтовано доцільність використання досвіду діяльності муніципальної поліції Естонської Республіки в Україні.

The administrative and legal foundations of the Department are described Municipal police of the Republic of Estonia as a subject of law enforcementfunctions of the state. The expediency of using business experience is also substantiated Municipal Police of the Republic of Estonia in Ukraine.

Охарактеризованы административно-правовые основы деятельности Департамента муниципальной полиции Эстонской Республики как субъекта реализации правоохранительной функции государства. Также обоснована целесообразность использования опыта деятельности муниципальной полиции Эстонской Республики в Украине.
Department of Municipal Police of the Republic of Estonia as a subject of implementation law enforcement functions of the state
Департамент муниципальной полиции Эстонской Республики как субъект реализации правоохранительной функции государства
Чумак, В. В. Департамент муніципальної поліції Естонської Республіки як суб’єкт реалізації правоохоронної функції держави / В. В. Чумак // Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2017. – № 4. - С.138-142. - DOI: 10.31733/2078-3566-2017-4-138-142.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Естонська Республіка; Эстонская Республика; Republic of Estonia; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; поліція; полиция; police; Департамент муніципальної поліції; Департамент муниципальной полиции; Department of Municipal Police; адміністративно-правові засади; административно-правовые основы; administrative and legal bases