Особливості роботи поліцейських під час дії правового режиму воєнного стану - Скляр, О. С.; Skliar, O. S.; Олександр Скляр (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників Міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 25 квіт. 2025 р.). – Харків : ХНУВС, 2025. – С. 191-194, 2025)
Відзначено, що професійна діяльність правоохоронців уже сама по собі є надзвичайно стресовою та складною, а війна лише ускладнює ці умови. Перед психологами продовжує стояти важливе завдання розробляти і впроваджувати практичні та ефективні рекомендації для покращення психоемоційного стану поліцейських, що працюють у таких умовах.

It was noted that the professional activities of law enforcement officers are already extremely stressful and difficult in themselves, and war only complicates these conditions. Psychologists continue to face the important task of developing and implementing practical and effective recommendations to improve the psycho-emotional state of police officers working in such conditions.
Keywords: поліцейські; професійна діяльність; воєнний стан; стрес; екстремальні умови; психологічна стійкість; police officers; professional activity; martial law; stress; extreme conditions; psychological resilience