Кара як мета кримінального покарання - Гуторова, Н. О.; Hutorova, N. O. (Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2002.- Вип. 20.- С. 42 - 46, 2002)
Досліджується вирішення проблеми цілей покарання , оскільки від цього значною мірою залежить вирішення однієї з основних проблем кримінального права – проблеми пеналізації злочинів і, зокрема, встановлення й призначення найбільш ефективних видів покарань за окремі злочини. Исследуется решения проблемы целей наказания, поскольку от этого во многом зависит решение одной из основных проблем уголовного права - проблемы пенализации преступлений и, в частности, установления и назначения наиболее эффективных видов наказаний за отдельные преступления. The solution of the problem of the purposes of punishment is investigated as the decision of one of the basic problems of criminal law - a problem of penalization of crimes and, in particular, establishment and appointment of the most effective types of punishments for separate crimes largely depends on it.
Гуторова, Н. О. Кара як мета кримінального покарання / Н. О. Гуторова // Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2002.- Вип. 20.- С. 42 - 46
Keywords: мета покарання; цель наказания; кара; наказание; кримінальне покарання; уголовное наказание; запобігання злочинів; предотвращения преступлений