Щодо теоретичних і правових основ криміналістичного зброєзнавства - Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Пчеліна Оксана Василівна (Тенденції розвитку юридичної науки: проблеми та досягнення: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Тернопіль, 11 жовт. 2011 р.). – Тернопіль, 2011. – С. 60-62, 2011)
Зазначено, що необхідною передумовою формування такої галузі криміналістичної техніки як криміналістичне зброєзнавство є створення правової бази, де визначалося б поняття зброї, наводилася її класифікація, визначалися підстави та порядок застосування й обігу зброї, розкривалися основні методики дослідження окремих видів зброї.

It is noted that a necessary prerequisite for the formation of such a field of forensic technology as forensic weapons science is the creation of a legal framework, which would define the concept of weapons, specify their classification, determine the grounds and procedure for the use and circulation of weapons, reveal the main methods of research of certain types of weapons.

Отмечено, что необходимым условием формирования такой отрасли криминалистической техники как криминалистическое оружеведение является создание правовой базы, где определялось бы понятие оружия, приводилась его классификация, определялись основания и порядок применения и обращения оружия, раскрывались основные методики исследования отдельных видов оружия.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; зброя; weapon; оружие; криміналістична техніка; forensic technique; криминалистическая техника; криміналістичне зброєзнавство; forensic weapons science; криминалистическое оружеведение; правові основи; legal bases; правовые основы