Щодо питання моменту виникнення правоздатності в юридичних осіб - Шишка, Н. В.; Shyshka, N. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3396-4530 (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 303-305., 2019)
Наведене демонструє, що законодавець резервує за майбутнім учасником цивільних відносини, зокрема за юридичною особою, можливість мати цивільні права та обов’язки раніше ніж він набуде правовий статус, що законом пов’язується з реєстрацією. Це питання потребує детального аналізу та подальшого дослідження у науці цивільного права.

The above demonstrates that the legislator reserves for the future participant in civil relations, in particular with a legal entity, the opportunity to have civil rights and obligations before it acquires legal status, which is associated with registration by law. This issue requires a detailed analysis and further research in the science of civil law.

Приведенное демонстрирует, что законодатель резервирует за будущим участником гражданские отношения, в частности с юридическим лицом, возможность иметь гражданские права и обязанности раньше, чем он приобретет правовой статус, что законом связывается с регистрацией. Этот вопрос требует детального анализа и дальнейшего исследования в науке гражданского права.
Шишка, Н. В. Щодо питання моменту виникнення правоздатності в юридичних осіб / Н. В. Шишка // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна, (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків: ХНУВС, 2019. — С. 303-305.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правоздатність; правоспособность; legal capacity; юридична особа; юридическое лицо; entity; цивільне законодавство; цивільне законодавство; civil law; учасник цивільних відносин; участник гражданских отношений; participant in civil relations; цивільні відносини; гражданские отношения; civil relations; фантомна правоздатність; фантомная правоспособность; phantom capacity; цивільні права; гражданские права; civil rights