Особливості допиту неповнолітніх, які стали свідками воєнних злочинів - Данилюк, С. Б.; Danyliuk, S. B. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 464-468, 2025)
Відзначено, що проведення допиту неповнолітніх, які стали свідками воєнних злочинів, потребує особливого підходу, що враховує їхні психологічні особливості та забезпечує належний захист їхніх прав. Покращення цієї сфери включає розробку та впровадження спеціальних методик опитування, що сприятимуть не тільки ефективному збору інформації, але й мінімізації негативного впливу на психіку дитини.

It was noted that the interrogation of minors who witnessed war crimes requires a special approach that takes into account their psychological characteristics and ensures proper protection of their rights. Improving this area includes the development and implementation of special interviewing techniques that will contribute not only to the effective collection of information, but also to minimizing the negative impact on the child's psyche.
Keywords: діти; неповнолітні; допит неповнолітніх; неповнолітні свідки воєнних злочинів; children; minors; interrogation of minors; minor witnesses of war crimes