Забезпечення та захист зайнятості в Україні - Безкоровайна, Ю. М.; Bezkorovaina, Yu. M. (Право і безпека. - 2012. - № 1 (43). - С. 209-213, 2012)
Розглянуто сучасний стан зайнятості та безробіття в Україні та світі. Проаналізовано досвід промислово розвинених країн світу щодо забезпечення та захисту зайнятості населення. Надано рекомендації щодо вдосконалення національного законодавства та правозастосовної практики у цій сфері.

The current state of employment and unemployment in Ukraine and in the world is considered. Experience of industrialized countries of the world concerning providing and protection of employment of the population is analyzed. Recommendations about improvement of the national legislation and law-enforcement practice in this sphere are given.

Рассмотрено современное состояние занятости и безработицы в Украине и мире. Проанализирован опыт промышленно развитых стран мира по обеспечению и защите занятости населения. Даны рекомендации по совершенствованию национального законодательства и правоприменительной практики в этой сфере.
Providing and protection of employment in Ukraine
Обеспечение и защита занятости в Украине
Keywords: безробіття; unemployment; безработица; зайнятість населення; population employment; занятость населения; забезпечення та захист зайнятості; ensuring and protecting employment; обеспечение и защита занятости; трудове законодавство; labor law; трудовое законодательство; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт