Сучасні підходи у формуванні викладача закладів вищої освіти - Мартиненко, О. М.; Martynenko, O. M.; Іванченко, О. М.; Ivanchenko, O. M. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 35-36, 2024)
Розглянуто проблему становлення викладача військового навчального закладу. Щоб сучасний викладач діяв творчо, самостійно виважуючи результати своєї діяльності й коригуючи засоби з орієнтацією на мету, він повинен мати певне внутрішнє опертя, певні властивості, риси, розвиток яких забезпечує професійний саморозвиток педагога.

The problem of becoming a teacher of a military educational institution is considered. In order for a modern teacher to act creatively, independently weighing the results of his activity and adjusting the means with a focus on the goal, he must have a certain internal support, certain properties, traits, the development of which ensures the professional self-development of the teacher.

Рассмотрена проблема становления преподавателя военного учебного заведения. Чтобы современный преподаватель действовал творчески, самостоятельно взвешивая результаты своей деятельности и корректируя средства с ориентацией на цель, он должен обладать определенной внутренней опорой, определенными свойствами, чертами, развитие которых обеспечивает профессиональное саморазвитие педагога.
Keywords: заклади вищої освіти; викладач; педагогічна діяльність; institutions of higher education; teacher; pedagogical activity; заведения высшего образования; преподаватель; педагогическая деятельность