Організаційно-практичні аспекти побудови комплексної системи захисту інформації для системи з інформацією, що публікується в глобальній мережі - Носов, В. В.; Nosov, V. V.; Манжай, І.; Manzhai, I.; Vitalii Nosov (Правове, нормативне та метрологічне забезпечення системи захисту інформації в Україні: науково-технічний збірник. - Вип. 2 (34). - Київ, 2017. - С. 56-68, 2018)
Проаналізовано нормативно-правову базу в сфері побудови комплексної системи захисту інформації. Розглянуто коло суб’єктів, можливі варіанти та послідовність дій власника інформаційно-телекомунікаційної системи щодо розробки та впровадження комплексної системи захисту інформації. Визначено послуги, які надаються виконавцем при створенні та супроводженні комплексної системи захисту інформації. Окреслено окремі елементи контролю відповідної системи, а також проаналізовано орієнтовні час і витрати на її розробку.

The normative and legal base is analyzed in the field of construction of the information security complex system. The circle of subjects, possible variants and sequence of executions of owner of the informatively-telecommunication system, is considered on development and introduction of the information security complex system. Services which are given a performer at creation and accompaniment of the information security complex system are certain. The separate elements of control of the proper system are outlined, and also tentatively is analyzed time and costs for its development.
Organizational and practical aspects of construction of information security complex system for the system with information which is published in global network
Keywords: відкрита інформація; організація захисту; комплексна система захисту інформації; час і витрати; глобальна мережа; global network; time and costs; organization of security; public data; information security complex system