Особливості запровадження в Україні похідного (непрямого) позову - Піхурець, О. В.; Pikhurets, O. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7512-951X; Піхурець, А. О.; Pikhurets, A. O. (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 364-366., 2019)
Автором зазначено, що в цілому Україна здійснила реальні законодавчі кроки щодо закріплення ефективного правового засобу захисту інтересів акціонерів, які мінімізують ризики у корпоративних відносинах та сприяють зростанню ефективності акціонерного товариства.

The author noted that, in general, Ukraine has taken real legislative steps to secure an effective legal remedy for protecting the interests of shareholders, which minimize risks in corporate relations and contribute to the growth of the efficiency of a joint-stock company.

Автором отмечено, что в целом Украина предприняла реальные законодательные шаги по закреплению эффективного правового средства защиты интересов акционеров, которые минимизируют риски в корпоративных отношениях и способствуют росту эффективности акционерного общества.
Піхурець, О. В. Особливості запровадження в Україні похідного (непрямого) позову / О. В. Піхурець, А. О. Піхурець // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 364-366.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; похідний позов; производный иск; derivative action; акціонери; акционеры; shareholders; інтереси акціонерів; интересы акционеров; shareholder interests; акціонерне товариство; акционерное общество; joint-stock company; Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; позивачі-акціонери; истцы-акционеры; захист інтересів; защита интересов; protection of interests; захист інтересів акціонерів; защита интересов акционеров; protecting the interests of shareholders