Система захисту інформації платіжних карт в Україні - Маковоз, О. С.; Makovoz, О. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8728-1500; ResearcherID: J-7269-2016; Передерій, Т. С.; Perederii, T. S.; Чмирь, А. Ю.; Chmyr, A. Yu. (Вісник Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Економічні науки. - 2017. - Вип. 12, т. 2 . - С. 140-149., 2017)
Метою статті є характеристика системи захисту інформації при використанні платіжних карт в Україні. Дослідити основні причини які призводять до шахрайства з платіжними картками. Проаналізувати переваги й недоліки використання платіжних карток суб'єктами економічних відносин. Оцінити сучасний стан використання платіжних карток та шляхи забезпечення безпеки використання платіжних карток.

The purpose of this article is to study the information security system of payment cards in Ukraine. Identify the main reasons for fraud with payment cards. Analyze the advantages and disadvantages of using payment cards of subjects of economic relations. Describe the current state of use of payment cards and how to ensure security when using payment cards.

Целью статьи является характеристика системы защиты информации при использовании платежных карт в Украине. Исследованы основные причины, которые приводят к мошенничеству с платежными картами. Проанализированы преимущества и недостатки использования платежных карт субъектами экономических отношений. Охарактеризовано современное состояние использования платежных карт и пути обеспечения безопасности использования платежных карт.
The system of defence of information of payment cards is in Ukraine
Система защиты информации платежных карт в Украине
Маковоз О. С. Система захисту інформації платіжних карт в Україні / Маковоз О.С., Передерій Т.С., Чмирь А.Ю. // Вісник Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Економічні науки. - 2017. - Вип. 12, т. 2 . - С. 140-149.
Keywords: Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; платіжна картка; шахрайства з платіжними картками; безпека; системи захисту інформації платіжних карт; payment card; fraud with payment cards; security; system information security payment cards; платежная карта; мошенничества с платежными картами; безопасность; системы защиты информации платежных карт; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина