Національна поліція як центральний орган виконавчої влади: межа між управліянням і незалежністю у служінні суспільству - Іванцов, В. О.; Ivantsov, V. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2904-0466; Вуйма, А. Г.; Vuima, A. H. (Право і суспільство. - 2016. - № 4, ч. 2. - С. 137-144, 2016)
У статті піднімаються питання щодо встановлення межі між управлінням Національною поліцією та її незалежністю у служінні суспільству. Як наслідок, детально розглянуті повноваження МВС України щодо державного регулювання діяльності Національної поліції. Визначено повноваження МВС України, які мають характер управлінських та пропонується внести зміни до чинного законодавства.

The author raises the question of delimitation of the control of the National Police and its independence in the service of society. As a consequence, considered in detail the powers of the Ministry of Interior of Ukraine on state regulation of the National Police. Author home's powers of Ministry of Internal Affairs of Ukraine, which have the character of management and proposes changes to the current legislation.

В статье поднимают вопрос об установлении границы между управлением Национальной полицией и ее независимостью в служении обществу. Как следствие, подробно рассмотрены полномочия МВД Украины о государственном регулировании деятельности Национальной полиции. Определены полномочия МВД Украины, которые имеют характер управленческих и предложено внести изменения в действующее законодательство.
Іванцов, В. О. Національна поліція як центральний орган виконавчої влади: межа між управліянням і незалежністю у служінні суспільству / В. О. Іванцов, А. Г. Вуйма // Право і суспільство. - 2016. - № 4, ч. 2. -С. 137- 144.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; центральные органы исполнительной власти; центральні органи виконавчої влади; central authorities