Розвиток практичних та науково-теоретичних уявлень про обмеження у діяльності правоохоронних органів у законодавстві та юридичній літературі радянського періоду - Мельник, В. А.; Melnyk, V. A. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2015. - Вип. 33-2, т. 2. - С. 7-12, 2015)
За для подальшого вдосконалення науково-теоретичних уявлень про обмеження у діяльності правоохоронних органів та їх практичного застосування у повсякденній юридичній практиці у статті репрезентовано приклади обмежень, представлені у радянському законодавстві та проаналізовано загальнотеоретичні підходи до поняття «правові обмеження», що існували у радянській юридичній науці.

For further improvement of theoretical and theoretical concepts about restrictions in the activity of law enforcement bodies and their practical application in everyday legal practice, the article presents examples of restrictions introduced in the Soviet legislation and analyzes the general theoretical approaches to the concept of "legal restrictions" that existed in Soviet legal science.

Ради дальнейшего совершенствования научно-теоретических представлений об ограничениях в деятельности правоохранительных органов и их практического применения в повседневной юридической практике в статье представлены примеры ограничений, которые представленные в советском законодательстве и проанализированы общетеоретические подходы к понятию «правовые ограничения», существовавших в советской юридической науке.
Development of practical and scientific-theoretical journals of restriction on the activities of law enforcement bodies in the legislation and legal literature of the soviet period
Мельник, В. А. Розвиток практичних та науково-теоретичних уявлень про обмеження у діяльності правоохоронних органів у законодавстві та юридичній літературі радянського періоду / В. А. Мельник // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2015. - Вип. 33-2, т. 2. - С. 7-12.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; адміністративний розсуд; правоохоронні органи; обмеження у праві; Кримінальний кодекс; міліція; административное усмотрение; правоохранительные органы; ограничения в праве; Уголовный кодекс; милиция; Історія. History. История; administrative discretion; law enforcement agencies; restriction in law; criminal code; militia