Особливості діловодства в сучасних закладах освіти - Ніколайчук, Ю. С.; Nikolaichuk, Yu. S.; Перцева, В. А.; Pertseva, V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 658-660, 2024)
Відзначено, що на сьогодні процес стандартизації документів закладів освіти перебуває в активній фазі: впроваджуються типові трафаретні форми наказів, використовуються бланки для складання особистих документів; з метою забезпечення юридичної й правової правильності в документах закладів освіти використовуються численні повторення й копіювання юридичних формулювань і фрагментів законодавчих документів; у зв'язку зі зміною юридичного статусу установ спостерігається значне збільшення документообігу тощо.

It was noted that today the process of standardization of documents of educational institutions is in an active phase: standard stencil forms of orders are being introduced, forms are used for drawing up personal documents; with in order to ensure legal and legal correctness, numerous repetitions and copying of legal formulations and fragments of legislative documents are used in the documents of educational institutions; in connection with the change in the legal status of institutions, there is a significant increase in document circulation, etc.

Отмечено, что на сегодняшний день процесс стандартизации документов учебных заведений находится в активной фазе: внедряются типовые трафаретные формы приказов, используются бланки для составления личных документов; с целью обеспечения юридической и правовой правильности в документах учебных заведений используются многочисленные повторения и копирование юридических формулировок и фрагментов законодательных документов; в связи с изменением юридического статуса учреждений наблюдается значительное увеличение документооборота.
Keywords: заклади освіти; діловодство; документообіг; складання документів; educational institutions; office management; document processing; drafting of documents; учебные заведения; делопроизводство; документооборот; составление документов