Організація комплексу психологічної допомоги учасникам бойових дій в умовах сучасної війни - Шелкошвеєв, І. В.; Shelkoshveiev, I. V.; Солохіна, Л. О.; Solokhina, L. O. (Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.). – Харків, 2023. – С. 249-251, 2023)
Зазначено, що травматичні події завжди залишають відбиток на психологічному стані людини. Тому психологічна допомога дуже актуальна і заслуговує на увагу практичних психологів, що займаються подоланням негативних наслідків у учасників бойових дій.

It is noted that traumatic events always leave an imprint on a person's psychological state. Therefore, psychological help is very relevant and deserves the attention of practical psychologists dealing with overcoming the negative consequences of combatants.

Указано, что травматические события всегда оставляют отпечаток на психологическом состоянии человека. Поэтому психологическая помощь очень актуальна и заслуживает внимания практических психологов, занимающихся преодолением негативных последствий у участников боевых действий.
Keywords: Україна; психологія; учасники воєнних дій; учасники бойових дій; війна; психологічна допомога; травматичні події; participants in hostilities; war; psychological help; traumatic events; участники боевых действий; война; психологическая помощь; травматические события