Міжнародні стандарти в області прав людини у діяльності органів внутрішніх справ України - Войціховський, А. В.; Voytsihovskyi, A. V.; Андрій Войціховський (Захист прав людини на сучасному етапі: зб. тез міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 7 груд. 2007 р.): Ч. 1. – Київ : Вид-во НАУ, 2007. – С. 13 – 16, 2007)
У науковій доповіді основна увага зосереджена на дослідженні міжнародно-правових документів, що закріплюють основні стандарти в області прав людини у діяльності органів внутрішніх справ України. Вони визначають стандарти поведінки працівників органів внутрішніх справ у різних ситуаціях, пов'язаних з боротьбою зі злочинністю, затриманням правопорушників, утриманням під вартою, виконанням покарань і т.п. Особливо відмічається роль органів внутрішніх справ в забезпеченні права кожної людини на життя, на свободу й на особисту недоторканність, а також забезпечення реалізації принципу невинності.

In the scientific report the basic attention is concentrated on research of international legal documents which fix the basic standards in the field of human rights in activity of law-enforcement bodies of Ukraine. They define standards of behaviour of workers of law-enforcement bodies in the different situations connected to crime control, detention of offenders, holding in custody, performance of punishments, etc. The role of law-enforcement bodies in maintenance of the common right of the person for a life, on freedom and on inviolability of person, and also maintenance of realization of a principle of innocence is especially marked.

В научном докладе основное внимание сосредоточено на исследовании международно-правовых документов, закрепляющих основные стандарты в области прав человека в деятельности органов внутренних дел Украины. Они определяют стандарты поведения сотрудников органов внутренних дел в различных ситуациях, связанных с борьбой с преступностью, задержанием правонарушителей, содержанием под стражей, исполнением наказаний и т. п. Особенно отмечается роль органов внутренних дел в обеспечении права каждого человека на жизнь, на свободу и на личную неприкосновенность, а также обеспечение реализации принципа невиновности.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; забезпечення прав і свобод людини; обеспечение прав и свобод человека; guaranteeing human rights and freedoms; міжнародно-правові акти; международно-правовые акты; international and legal acts