Суб’єкт владних повноважень: теоретичні та прикладні проблеми визначення - Джафарова, М. В.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6203-0027 (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Юридичні науки. - 2017. - Вип. 1, т. 2. - С. 30-33, 2017)
У статті автор досліджує теоретичні та прикладні аспекти визначення суб’єкта владних повноважень. Особливу увагу приділено правовій категорії «владні управлінські функції», яка розкриває особливості правового статусу суб’єкта владних повноважень у публічно-правових відносинах. Обґрунтовано висновок про необхідність удосконалення законодавчого визначення суб’єкта владних повноважень.

In the article theoretical and practical aspects of authoritative powers subject definition are elucidated. Specific attention is paid to the legal category «authoritative governing functions» that reveals peculiarities of the legal status of authoritative powers subject in public legal relations. The necessity of legislative improvement of authoritative powers subject definition is substantiated.

В статье автор исследует теоретические и прикладные аспекты определения субъекта властных полномочий. Особое внимание уделено правовой категории «властные управленческие функции», которая раскрывает особенности правового статуса субъекта властных полномочий в публично-правовых отношениях. Обоснован вывод о необходимости совершенствования законодательного определения субъекта властных полномочий.
Subject of authoritative powers: theoretical and practical issues
Джафарова, М. В. Суб’єкт владних повноважень: теоретичні та прикладні проблеми визначення / Джафарова М. В. // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Юридичні науки. - 2017. - Вип. 1, т. 2. - С. 30-33.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суб’єкт владних повноважень; субъект властных полномочий; subject of authoritative powers; владні управлінські функції; властные управленческие функции; authoritative governing functions; державний службовець; государственный служащий; state employee; службова особа; служебное лицо; service person; делеговані повноваження; делегированные полномочия; delegated authority