Зміни до дисциплінарної відповідальності суддів в умовах судової реформи - Железов, О. Є.; Zhelezov, O. Ye.; Олександр ЖЕЛЕЗОВ (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 174-175, 2019)
Автором статті надано висновок, що законодавство України зробило значний крок у своєму розвитку щодо відповідальності суддів. Професійний суддя є ключовою особою у системі правосуддя, тому дотримання їм моральних норм при виконанні своїх обов’язків є визначальним.

The author of the article presents the conclusion that the legislation of Ukraine has made a significant step in its development on the responsibility of judges. A professional judge is a key person in the justice system, so his observance of moral standards in the performance of his duties is decisive.

Автором статьи представлен вывод, что законодательство Украины сделало значительный шаг в своем развитии по ответственности судей. Профессиональный судья является ключевым лицом в системе правосудия, поэтому соблюдение им моральных норм при исполнении своих обязанностей является определяющим.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; відповідальність для професійного судді; ответственность для профессионального судьи; responsibility for a professional judge; порушення суддівської етики; нарушение судейской этики; violation of judicial ethics; дисциплінарна відповідальність; дисциплинарная ответственность; disciplinary responsibility; Кодекс суддівської етики; Кодекс судейской этики; Code of Judicial Ethics; декларація доброчесності; декларация добродетели; declaration of virtue; моральний стан судді; моральное состояние судьи; morale of the judge