Процесуальний порядок застосування спрощеного порядку видачі осіб з України - Бортницька, В. В.; Bortnytska, V. V. (Прикарпатський юридичний вісник. - 2017. - Вип. 1 (16), т. 4. - С. 83-87, 2017)
Досліджено процесуальний порядок застосування спрощеного порядку видачі осіб з України. Надано загальну характеристику положень ст. 588 КПК України. Розглянуто особливості затримання особи в порядку ст. 208 КПК України з урахуванням положень КПК України, які стосуються спрощеного порядку видачі осіб з України. Проаналізовано відомчі накази та законодавчі акти щодо регламентації спрощеного порядку видачі осіб та визначено коло питань, які потребують додаткової регламентації. Обґрунтовано наукову позицію про те, що затримання особи, яка перебуває у міжнародному розшуку, для здійснення її видачі як окрема підстава для затримання не передбачена у КПК України та доведено необхідність законодавчої регламентації окремої підстави для затримання.

The article is devoted to the investigation of the procedural procedure for applying the simplified procedure for extradition of persons from Ukraine. The general description of the provisions of Art. 588 CPC of Ukraine. The features of detention of a person in the order of Art. 208 of the CPC of Ukraine, considering the provisions of the CPC of Ukraine concerning the simplified procedure for extradition of persons from Ukraine. The departmental orders and legislative acts on the regulation of the simplified procedure for extradition of persons are analyzed and the range of issues requiring additional regulation is determined and the need to legislate a separate reason for detention was proved.

Исследован процессуальный порядок применения упрощенного порядка выдачи лиц из Украины. Предоставлена общая характеристика положений ст. 588 УПК Украины. Рассмотрены особенности задержания лица в порядке ст. 208 УПК Украины с учетом положений КПК Украины, которые касаются упрощенного порядка выдачи лиц из Украины. Проанализированы ведомственные приказы и законодательные акты касательно регламентации упрощенного порядка выдачи лиц и определен круг вопросов, которые нуждаются в дополнительной регламентации. Обосновано научную позицию о том, что задержание лица, находящегося в международном розыске, для осуществления ее выдачи как отдельное основание для задержания не предусмотрено в УПК Украины и доказана необходимость законодательной регламентации отдельного основания для задержания.
Procedural procedure for applying the simplified procedure for extradition of persons from Ukraine
Процессуальный порядок применения упрощенного порядка выдачи лиц из Украины
Бортницька, В. В. Процесуальний порядок застосування спрощеного порядку видачі осіб з України / В. В. Бортницька // Прикарпатський юридичний вісник. - 2017. - Вип. 1 (16), т. 4. - С. 83-87.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; процесуальний порядок; procedural order; процессуальный порядок; спрощений порядок видачі осіб; simplified procedure for extradition of persons; упрощенный порядок выдачи лиц; кримінально-процесуальне законодавство; criminal procedural legislation; уголовно-процессуальное законодательство; законодавча регламентація; legislative regulation; законодательная регламентация