Когнітивність як передумова стратегічного розвитку - Васенко, В. К.; Vasenko, V. K.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0660-0037 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми). – Суми, 2018. – С. 157-159., 2018)
Динамічне ринкове середовище вимагає від суб'єктів господарювання чітко спланованих дій та заходів щодо забезпечення його розвитку. Формування стратегії розвитку визначається забезпеченням провідної мети підприємства, що гармонійно поєднує його цілі за високої сучасної наукоємності продукції, що, на наш погляд, має базуватися на наукових знанях, інноваціях менеджменту та різних нововведеннях, так як об’єктивна необхідність управління будь-яким суб’єктом господарювання зумовлена процесами поділу праці.

A dynamic market environment requires business entities to take clearly planned actions and measures to ensure its development. The formation of the development strategy is determined by ensuring the leading goal of the enterprise, which harmoniously combines its goals with high modern scientific content of products, which, in our opinion, should be based on scientific knowledge, management innovations and various innovations, since the objective necessity of managing any entity object of management is determined by processes of division of labor.

Динамическая рыночная среда требует от субъектов хозяйствования четко спланированных действий и мер по обеспечению ее развития. Формирование стратегии развития определяется обеспечением ведущей цели предприятия, гармонично сочетающего его цели при высокой современной наукоемкости продукции, что, на наш взгляд, должно базироваться на научных знаниях, инновациях менеджмента и различных нововведениях, так как объективная необходимость управления любым субъектом хозяйствования обусловлена процессами разделения труда.
Васенко, В. К. Когнітивність як передумова стратегічного розвитку / Вячеслав Ксенофонтович Васенко // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми) / Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2018. – С. 157-159.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; стратегічний розвиток; strategic development; стратегическое развитие; підприємство; enterprise; предприятие; когнітивність; cognitive; когнитивность; знання; knowledge; знание