Моделювання в системах прийняття рішень з боротьби зі злочиннистю - Зацеркляний, М. М.; Zatserklianyi, M. M.; Бабій, А. С.; Babii, A. S. (Право і безпека. -2008. - №1, т. 7. - С. 115-120, 2008)
Деякі сфери суспільних відносин досить жваво реагують на будь які зміни, які так чи інакше змінюють ефективність цих відносим. Складність злочинності як явища, потребує використання людиномашинних систем для підтримки прийняття рішень. В статті розглянутий підхід, що застосовується для прогнозування злочинності в умовах обмежень, що накладаються предметною областю.

Some spheres of public relations respond quite vividly to any changes that in one way or another alter the effectiveness of those relations. The complexity of crime as a phenomenon requires the use of human-machine systems to support decision-making. The article considers the approach used to predict crime in the context of QA restrictions imposed by the subject area.

Некоторые сферы общественных отношений достаточно живо реагируют на любые изменения, которые так или иначе меняют эффективность этих отношений. Сложность преступности как явления, требует использования человекомашинних систем для поддержки принятия решений. В статье рассмотрен подход, применяемый для прогнозирования преступности в условиях ограничений, налагаемых предметной областью.
Моделирование в системе принятия решений в борьбе с преступностью
Зацеркляний, М. М. Моделювання в системах прийняття рішень з боротьби зі злочиннистю / М. М. Зацеркляний, М. М., А. С. Бабій // Право і безпека. -2008. - №1, т. 7. - С. 115-120
Keywords: прогнозування злочинності; прогнозирование преступности; Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; прийняття рішень; злочинність