Присяга як адміністративний акт - Данилів, С.; Danilеv, S. (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2016. - № 6, ч. 1 (Decembrie). - С. 32-36, 2016)
У статті розглянуто поняття присяги як адміністративного акта, з'ясовано ключові характеристики та основні тенденції розвитку інституту присяги. Запропоновано авторське визначення уніфікованого тексту "присяги" для всіх публічних службовців. Сформульовано пропозиції щодо вдосконалення національного законодавства щодо визначення єдиного підходу відносно узгодження поняття присяг для всіх публічних службовців. The article considers the concept of oath of office as an administrative act, clarifies the key characteristics and main trends in the development of the institution of oath. The author's definition of the unified text of the " oath of office" for all public servants is offered. Proposals have been formulated to improve national legislation to define a common approach to the harmonization of the concept of oath of office for all civil servants. В статье рассмотрено понятие присяги в качестве административного акта, выяснены ключевые характеристики и основные тенденции развития института присяги. Предложено авторское определение унифицированного текста "присяги" для всех публичных служащих. Сформулированы предложения по совершенствованию национального законодательства относительно определения единого подхода относительно согласования понятия присяги для всех публичных служащих.
Данилів, С. Присяга як адміністративний акт / Софія Данилів // Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2016. - № 6, ч. 1 (Decembrie). - С. 32-36.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; присяга; oath of office; адміністративний акт; административный акт; administrative act; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; публічний службовець; публичный служащий; public servant