Адміністративно-процесуальна правосуб’єктність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики як суб’єкта надання дозвільних послуг у нафтогазовому комплексі - Воронін, Я. Г.; Voronin, Ya. H. (Європейські перспективи. - 2013. - № 10. - С. 81-85, 2013)
У статті розглянуто адміністративно-процесуальну правосуб’єктність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики як одного із провідного суб’єкта надання дозвільних послуг у нафтогазовому комплексі та розкрито її зміст. Запропоновано певні шляхи, спрямовані на удосконалення діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики в зазначеній сфері.

The article deals with administrative and procedural legal personality of the National Commission for the State Regulation of Energy as one of the leading providers of entertainment services in the oil and gas sector and revealed its contents. Suggested some ways to improve the operation of the National Commission for the State Regulation of Energy.

В статье рассмотрена административно-процессуальную правосубъектность Национальной комиссии, осуществляющей государственное регулирование в сфере энергетики как одного из ведущего субъекта предоставления разрешительных услуг в нефтегазовом комплексе и раскрыто ее содержание. Предложенные некоторые пути направлены на совершенствование деятельности Национальной комиссии, осуществляющей государственное регулирование в сфере энергетики.
Keywords: нафтогазовий комплекс; адміністративно-процесуальна правосуб’єктність; права та обов’язки; надання дозвільних послуг; Національна комісія; oil and gas complex; administrative and procedural legal entity; rights and duties; provision of permitting services; National Commission; нефтегазовый комплекс; административно-процессуальная правосубъектность; права и обязанности; предоставление разрешительных услуг; Национальная комиссия