Окремі аспекти реалізації превентивної діяльності поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху - Гусаров, С. М.; Husarov, S. M.; Сергій Гусаров (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 9-12, 2024)
Розглянуто дієві та самостійні заходи, які у своїй сукупності складають комплекс превентивних заходів поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Вони мотивують учасників дорожнього руху до постійного й неухильного дотримання передбачених чинними нормами правил.

Effective and independent measures, which together make up a complex of preventive measures of the police in the field of ensuring road traffic safety, are considered. They motivate road users to constantly and unwaveringly observe the rules provided by the current regulations.

Рассмотрены действенные и самостоятельные меры, которые в своей совокупности составляют комплекс превентивных мер полиции в сфере обеспечения безопасности дорожного движения. Они мотивируют участников дорожного движения к постоянному и неукоснительному соблюдению предусмотренных действующими нормами правил.
Keywords: Національна поліція України; патрульна поліція; забезпечення безпеки дорожнього руху; превентивна діяльність; National Police of Ukraine; patrol police; ensuring road traffic safety; preventive activities; Национальная полиция Украины; патрульная полиция; обеспечение безопасности дорожного движения; превентивная деятельность