Актуальні питання здійснення громадського контролю за діяльністю поліції - Сашуріна, О. Ю.; Sashurina, O. Yu.; Єлісєєва, О. С.; Yelisieieva, O. S.; Olena Sashurina (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 305-308, 2022)
Зазначено, що наразі рівень довіри населення до Національної поліції України залишається доволі низьким і вже декілька років не перевищує 30%. Це вкотре підтверджує необхідність розширення можливих правових майданчиків для безпосередньої взаємодії населення та поліції на засадах партнерства. До перспектив, які важливі в умовах активної реформи системи МВС України, слід віднести такі нові форми громадського контролю за діяльністю поліції як громадська експертиза проектів діяльності поліції, діяльність рад та громадських палат. Отмечено, что уровень доверия населения к Национальной полиции Украины остается достаточно низким и уже несколько лет не превышает 30%. Это еще раз подтверждает необходимость расширения возможных правовых площадок для непосредственного взаимодействия населения и полиции на основе партнерства. К перспективам, важным в условиях активной реформы системы МВД Украины, следует отнести такие новые формы общественного контроля за деятельностью полиции как общественная экспертиза проектов деятельности полиции, деятельность советов и общественных палат. It is noted that currently the level of public confidence in the National Police of Ukraine remains quite low and has not exceeded 30% for several years. This reaffirms the need to expand the possible legal platforms for direct interaction between the population and the police on a partnership basis. Among the perspectives that are important in the conditions of active reform of the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine are the inclusion of such new forms of public control over police activities as public examination of police projects, councils and public chambers.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; громадський контроль; діяльність поліції; общественный контроль; деятельность полиции; public control; police activities