Окремі аспекти реформування державної служби - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Сергій Гусаров (Вісник Національної академії правових наук України. – 2020. – Т. 27, № 1. – С. 14-25, 2020)
У роботі із застосуванням загальнонаукових і спеціальних методів наукового пізнання (діалектичного, формально-логічного, порівняльноправового, системного аналізу) розглянуто правові засади та наукові джерела щодо скорочення штату працівників та контрактної форми прийняття на роботу; порівняно норми національного законодавства про працю з нормами національного законодавства про державну службу, які передбачають правила скорочення штату найманих працівників та державних службовців, а також гарантії їх прав при звільненні за відповідною підставою; досліджено норми національного законодавства щодо правил застосування контрактів при призначенні на посаду державних службовців.

In the work with the use of general scientific and special methods of scientific knowledge (dialectical, formal-logical, comparative law, system analysis) the legal bases and scientific sources on reduction of staff and contractual form of employment are considered; compared with the norms of the national legislation on labor with the norms of the national legislation on the civil service, which provide for the rules of reduction of the number of employees and civil servants, as well as guarantees of their rights in dismissal on appropriate grounds; the norms of the national legislation concerning the rules of application of contracts at appointment to a position of civil servants are investigated.

В работе с применением общенаучных и специальных методов научного познания (диалектического, формально-логического, сравнительно-правового, системного анализа) рассмотрено правовые основы и научные источники по сокращению штата работников и контрактной формы приема на работу; дано сравнение нормы национального законодательства о труде нормам национального законодательства о государственной службе, которые предусматривают правила сокращения штата наемных работников и государственных служащих, а также гарантии их прав при увольнении по соответствующим основаниям; исследованы нормы национального законодательства о правилах применения контрактов при назначении на должность государственных служащих.
Certain aspects of state service reform
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; державна служба; государственная служба; state service; реформування; реформирование; reforming; трудові права; трудовые права; labor rights; контракт; contract; скорочення штату; сокращение штата; staff reduction