Захист персональної інформації в кіберпросторі - Орешич, В. В.; Oreshych, V. V. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 98-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 19 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 417-419, 2023)
Підкреслено , що у сучасному інтернет- просторі дієвий захист персональних даних залежить не лише від національного контролера чи провайдера послуг. Сам користувач також повинен бути відповідальним та уважним, дотримуватись правил інструментів безпеки та певної «гігієни» у використанні інтернет- ресурсів. Також потребує перегляд сучасного законодавства та зміна його у відповідності до міжнародних норм та стандартів.

It is emphasized that in the modern Internet space effective protection of personal data depends not only on national controller or service provider. The user himself must also be responsible and attentive, comply rules of security tools and certain "hygiene" in the use of Internet resources. Modern legislation also needs to be reviewed and changing it in accordance with international norms and standards.

Подчеркнуто, что в современном интернет- пространстве действенная защита персональных данных зависит не только от государственного контролера или провайдера услуг. Сам пользователь также должен быть ответственным и внимательным, соблюдать правила инструментов безопасности и определенной гигиены в использовании интернет- ресурсов. Также требуется пересмотр современного законодательства и изменение его в соответствии с международными нормами и стандартами.
Keywords: захист персональної інформації; protection of personal information; защита персональной информации; захист персональних даних; protection of personal data; защита персональных данных; кіберпростір; cyberspace; киберпространство; Інтернет; Internet; Интернет