Досвід Бразилії в програмуванні протидії злочинності - Титаренко, О. О.; Tytarenko, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3271-9402 (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Юриспруденція. - 2019. - № 38. - С.149-152, 2019)
Стаття присвячена дослідженню досвіду Бразилії в питанні програмування (формування державних програм) протидії злочинності в сучасних умовах. встановлено, що на федеральному рівні в Бразилії формуються програми забезпечення громадської безпеки, які спрямовані в тому числі і на протидію злочинності. Основні акценти таких програм зосередженні на: 1) зниження насильницьких злочинів, грабежів, протидії бандам; 2)реалізацію соціальних проектів на територіях, постраждалих від насильства; 3) формування проектів профілактики на муніципальному рівні; 4) реалізацію програм територіальної поліції і 5) формування людського і технічного капіталу в сфері безпеки.

The article is devoted to the study of Brazil's experience in programming (formation of state programs) to combat crime in modern conditions. It is established that at the federal level in Brazil, public security programs are being formed, which are aimed, among other things, at combating crime. The main emphasis of such programs is focused on: 1) reduction of violent crimes, robberies, counteraction to gangs; 2) implementation of social projects in the territories affected by violence; 3) formation of prevention projects at the municipal level; 4) implementation of territorial police programs and 5) formation of human and technical capital in the field of security.

Статья посвящена исследованию опыта Бразилии в вопросе программирования (формирование государственных программ) противодействия преступности в современных условиях. установлено, что на федеральном уровне в Бразилии формируются программы обеспечения общественной безопасности, направленных в том числе и на противодействие преступности. Основные акценты таких программ сосредоточены на: 1) уни-ния насильственных преступлений, грабежей, противодействия бандам; 2) реализацию социальных проектов на территориях, пострадавших от насилия; 3) формирование проектов профилактики на муниципальном уровне; 4) реализацию про- грамм территориальной полиции и 5) формирование человеческого и технического капитала в сфере безопасности.
Brazil's experience in combating crime
Титаренко, О. О. Досвід Бразилії в програмуванні протидії злочинності / Титаренко О. О. // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Юриспруденція. - 2019. - № 38. - С. 149-152. - DOI: https://doi.org/10.32841/2307-1745.2019.38.3.
Keywords: протидія злочинності; зарубіжний досвід; Бразилія; противодействие преступности; зарубежный опыт; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; crime prevention; foreign experience; programming levels; Бразилия; Brazil; Кримінологія. Criminology. Криминология; combating crime