Досвід запобігання та протидії корупції в Сінгапурі - Колєснікова, В. В.; Koliesnikova, V. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 48-51, 2025)
Зазначено, що вивчення зарубіжного досвіду запобігання корупції є одним з найважливіших напрямків отримання інформації про те, якими засобами, методами, в яких формах можливо створити обстановку нетерпимості до корупції і знизити рівень корупційної злочинності держави. Розглянуто досвід Сінгапуру, який відомий своїм надзвичайно низьким рівнем корупції, що стало результатом рішучої та всеосяжної державної політики.

It is noted that studying foreign experience in preventing corruption is one of the most important areas of obtaining information about what means, methods, and forms it is possible to create an environment of intolerance to corruption and reduce the level of corruption crime in the state. The experience of Singapore, which is known for its extremely low level of corruption, which was the result of a decisive and comprehensive state policy, is considered.
Keywords: корупція; протидія корупції; зарубіжний досвід; Сінгапур; corruption; combating corruption; foreign experience; Singapore