Aspects of legal regulation of public relations under martial law - Kochyn, V. D.; Кочин, В. Д.; Honcharuk, O. M.; Гончарук, О. М.; Олег Гончарук (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 81-82, 2024)
Робота досліджує правові аспекти регулювання громадських відносин у період дії воєнного стану. Зокрема, аналізуються обмеження цивільних свобод, функціонування державних інституцій та взаємовідносин між державою і громадянами. Розглядаються конституційні положення, законодавчі акти та міжнародно-правові стандарти, які визначають умови введення та скасування воєнного стану, а також права громадян у цей період. Особлива увага приділяється питанням судочинства, зокрема, юрисдикції військових судів та гарантіям справедливого судового розгляду.

The work examines the legal aspects of regulating public relations during the period of martial law. In particular, it analyzes the restrictions on civil liberties, the functioning of state institutions, and the relationship between the state and citizens. It examines constitutional provisions, legislative acts, and international legal standards that determine the conditions for the introduction and abolition of martial law, as well as the rights of citizens during this period. Special attention is paid to judicial issues, in particular, the jurisdiction of military courts and guarantees of a fair trial.

Работа исследует правовые аспекты регулирования общественных отношений в период действия военного положения. В частности, анализируются ограничения гражданских свобод, функционирование государственных институций и взаимоотношений между государством и гражданами. Рассматриваются конституционные положения, законодательные акты и международно-правовые стандарты, определяющие условия введения и отмены военного положения, а также права граждан на этот период. Особое внимание уделяется вопросам судопроизводства, в частности, юрисдикции военных судов и гарантиям справедливого судебного разбирательства.
Аспекти правового регулювання громадських відносин в умовах воєнного стану
Keywords: правове регулювання; громадські відносини; воєнний стан; legal regulation; public relations; martial law; правовое регулирование; общественные отношения; военное положение