Контроль за корупцією: сучасний стан теоретичної розробки та практика реалізації - Бездольний, М. Ю.; Bezdolnyi, M. Yu. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. - Вип. 43 - С. 84-90, 2008)
На підґрунті аналізу контролю за корупцією, пропонуємо під таким розуміти комплекс здійснюваних суб’єктами державного та громадського контролю правових, організаційних, інформаційних та інших заходів із перевірки неухильного дотримання антикорупційного законодавства особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Надано рекомендації щодо сучасного стану теоретичної розробки та практики реалізації.

Based on the analysis of corruption control, we propose to understand in this way the complex of legal, organizational, informational and other measures undertaken by state and public control entities to check the steady compliance with anti-corruption legislation by persons authorized to perform the functions of the state. Recommendations are given regarding the current state of theoretical development and practice of implementation.

На основе анализа контроля за коррупцией, предлагаем под таким понимать комплекс осуществляемых субъектами государственного и общественного контроля правовых, организационных, информационных и других мероприятий по проверке неукоснительного соблюдения антикоррупционного законодательства лицами, уполномоченными на выполнение функций государства. Даны рекомендации относительно современного состояния теоретической разработки и практики реализации.
Бездольний, М. Ю. Контроль за корупцією: сучасний стан теоретичної розробки та практика реалізації / М. Ю. Бездольний // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2008. – Вип. 43. – С. 84-90.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; контроль за корупцією; control; корупція; коррупция; corruption; суб’єкт державного контролю; subject of state control; субъект государственного контроля; Кримінологія. Criminology. Криминология