Pecularities of lawmaking and rulemaking process in the units of the Ministry of Internal Affairs - Pidhaina, V. V.; Sazanova, L. S.; Сазанова, Л. С. (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 112-114, 2024)
В умовах повномасштабної війни особливого значення набула відомча законотворчість Національної поліції України. Поява нових реалій та викликів у сфері безпеки та правоохоронної діяльності потребує оперативного та адекватного законодавчого забезпечення. Зміни в суспільстві та державі вимагають переосмислення багатьох аспектів правового регулювання діяльності поліції для забезпечення її ефективності та відповідальності перед суспільством.

In the context of a full-scale war, departmental lawmaking by the National Police of Ukraine has become particularly important. The emergence of new realities and challenges in the field of security and law enforcement requires prompt and adequate legislative support. Changes in the society and the state require a rethinking of many aspects of legal regulation of police activity to ensure its effectiveness and responsibility to the society.

В условиях полномасштабной войны ведомственное законотворчество Национальной полиции Украины приобрело особое значение. Возникновение новых реалий и вызовов в сфере безопасности и охраны правопорядка требует оперативного и адекватного законодательного обеспечения. Изменения в обществе и государстве требуют переосмысления многих аспектов правового регулирования деятельности полиции для обеспечения ее эффективности и ответственности перед обществом.
Keywords: Ukraine; state and law; Ministry of Internal Affairs of Ukraine; law making; rulemaking; Україна; підрозділи МВС; правотворчий процес; нормотворчий процес; Національна поліція України; National Police of Ukraine