Формування особистості поліцейського в умовах вищої професійної освіти - Швець, Д. В.; Shvets, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1999-9956; ResearcherID: B-9071-2018 (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право. – 2018. – Вип. 49, т. 2. – С. 90-93, 2018)
У статті розглянуто поняття особистості та фактори, які мають вплив на формування особистості майбутнього працівника правоохоронних органів. Акцентовано увагу на важливості такого чинника впливу, як виховання, яке забезпечується професійною діяльністю офіцерів курсової ланки, науково-педагогічного складу ВНЗ, кураторів із числа науково-педагогічного складу, інших авторитетних осіб, які власним прикладом мають вплив на формування свідомості та світогляду особи. Автором запропоновано розробити методичні вказівки для працівників кадрових підрозділів ВНЗ системи МВС України щодо критеріїв підбору кандидатур на посади офіцерів курсової ланки.

The definition of personality and factors, which influence on formation of law enforcement officer's personality, are researched in the article. The development of personality is quite a continuous process which which depends on the variety of factors such as the social order, ideology, family, colleagues, education as the process of human's development, work, social collaboration. One ofthe most important factors of personality's formation is education. Professional characteristics of police officers should be form under the influence of different factors such as the high level of intellectual development, the sense of responsibility, the ability of control their behavior, analyzing their own actions and responsibility for them, personal dignity and individuality.

В статье рассмотрены понятия личности, факторы, имеющие влияние на формирование личности будущего сотрудника правоохранительных органов. Акцентировано внимание на важности такого фактора влияния, как воспитание, которое обеспечивается профессиональной деятельностью офицеров курсового звена, научно-педагогического состава ВУЗа, кураторов из числа представителей научно-педагогического состава, других авторитетных лиц, которые собственным примером влияют на формирование сознания и мировоззрения лица. Для решения данной проблемы автором предложено разработать методические рекомендации для сотрудников кадровых подразделений высших учебных заведений системы МВД о критериях подбора кандидатур на должности офицеров курсового звена.
The formation of police personality in high professional education
Швець Д. В. Формування особистості поліцейського в умовах вищої професійної освіти / Швець Д. В. // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право. – 2018. – Вип. 49, т. 2. – С. 90-93.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement agencies; поліція; полиция; police; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; особистість; формування особистості; поліцейський; виховання; навчання; личность; формирование личности; полицейский; воспитание; обучение; personality; formation of personality; police officers; education