Відшкодування шкоди у випадку невиконання остаточного судового рішення - Деяк, І. С.; Deiak, I. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 37-40, 2024)
Зауважено, що відшкодування збитків у випадках невиконання остаточних судових рішень відіграє вирішальну роль у забезпеченні справедливості та захисту прав залучених сторін. Через грошову компенсацію, виплату фінансових втрат або штрафні збитки, кінцевою метою є забезпечення належного відшкодування шкоди, заподіяної невиконанням остаточного судового рішення.

It is noted that compensation for damages in cases of non-compliance with final court decisions plays a decisive role role in ensuring justice and protecting the rights of the parties involved. Through monetary compensation, monetary damages, or punitive damages, the ultimate goal is to provide adequate reparation for the harm caused by failure to comply with a final judgment.

Замечено, что возмещение ущерба в случаях неисполнения окончательных судебных решений играет решающую роль в обеспечении справедливости и защиты прав вовлеченных сторон. Через денежную компенсацию, выплат финансовых потерь или штрафного ущерба, конечной целью является обеспечение надлежащего возмещения вреда, причиненного неисполнением окончательного судебного решения.
Keywords: відшкодування шкоди; остаточні судові рішення; невиконання остаточних судових рішень; компенсація збитків; damages; final judgments; non-execution of final judgments; compensation for damages; возмещение ущерба; окончательные судебные решения; невыполнение окончательных судебных решений; компенсация убытков