Марширування як соціальна дія: психологічний аспект - Саппа, М. М.; Sappa, M. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2242-1004 (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 197-200, 2019)
Розглянуто марширування та стройова підготовка як соціальна дія, показана її історія. Наведено опінії сучасних психологів щодо психологічного впливу марширування на людей.

Marching and military training as a social action are considered, its history is shown. The opinions of modern psychologists regarding the psychological impact of marching on people are presented.

Рассмотрены марширование и строевая подготовка как социальное действие, показана его история. Приведены описания современных психологов по психологическому влиянию марширования на людей.
Саппа, М. М. Марширування як соціальна дія: психологічний аспект / Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 197-200.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; марширування; marching; марширование; стройова підготовка; military training; строевая подготовка; соціальна дія; social action; социальное действие; психологічний вплив; psychological influence; психологическое влияние; історичний аспект; historical aspect; исторический аспект