Типові способи самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи - Перлін, В. С.; Perlin, V. S. (Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу : тези доп. міжнар. наук.-практ. конф. до 100-річчя від дня народження проф. М. В. Салтевського (м. Харків, 8 листоп. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 150-151, 2017)
Відзначено, що самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи завжди вчиняється в складі технології протиправної діяльності, де займає роль предикатного правопорушення. Характеризуючи типові способи скоєння вказаного злочину варто виділити іх неповноструктурний характер, оскільки їм в більшості випадків притамані дії з підготовки та безпосереднього вчинення. А от приховування таких діянь не є характерним для вибраної категорії кримінальних правопорушень.

It was noted that the arbitrary assignment of authority or the title of an official is always committed as part of the technology of illegal activity, where it takes the role of a predicate offense. Characterizing the typical methods of committing the specified crime, it is worth highlighting their incomplete structure, since in most cases they are characterized by actions of preparation and direct commission. But the concealment of such acts is not characteristic of the selected category of criminal offenses.

Отмечено, что самопроизвольное присвоение властных полномочий или звание должностного лица всегда совершается в составе технологии противоправной деятельности, где занимает роль предикатного правонарушения. Характеризуя типичные способы совершения указанного преступления, следует выделить их неполноструктурный характер, поскольку им в большинстве случаев присущи действия по подготовке и непосредственному совершению. А вот сокрытие таких деяний не характерно для выбранной категории уголовных правонарушений.
Перлін, В. С. Типові способи самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи / Владлен Станіславович Перлін // Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу : тези доп. міжнар. наук.-практ. конф. до 100-річчя від дня народження проф. М. В. Салтевського (м. Харків, 8 листоп. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 150-151.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; криміналістична характеристика; criminalistics characteristic; криминалистическая характеристика; способи вчинення злочину; methods of committing a crime; способы совершения преступления; самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи; arbitrary assignment of authority or the title of an official; самовольное присвоение властных полномочий или звание должностного лица